Alternativ till smslån

Smslån har länge varit ett omdiskuterat ämne. Det talas mycket om de höga kostnaderna för lånen och hur många hamnat i ekonomiska problem till stor del på grund av sådana lån. Samtidigt är det inte smslånen i sig som är problemet och det finns även fördelar med lånen. Men vad gör man om man vill undvika smslån samtidigt som man behöver pengar? Vilka alternativ finns det till bäst sms lån?

Välj ett klassiskt privatlån

Den mest självklara lösningen är att välja en annan typ av lån. Smslån är privatlån, med skillnaden att räntan är mycket högre och löptiden kortare. Därför kan ett vanligt privatlån vara ett bra alternativ om du måste låna pengar. Privatlån erbjuds av både banker och andra långivare.

Fundera på pantbanken

Vill du undvika smslån men är inte tillräckligt kreditvärdig för att få ett privatlån? Då kan du vända dig till en pantbank. Att ta med din TV och lämna den som pant eller sälja den är kanske inte någon bra idé. Däremot har du kanske andra värdeföremål som du inte har någon användning för. Varför då inte sälja dem och få pengar istället? Något som är vanligt att panta är guldsmycken. Det finns till och med företag som du kan kontakta via internet. De skickar sedan ett kuvert till dig, där du placerar dina smycken och skickar dem till företaget. Därefter får du pengarna inbetalade på ditt konto. Du behöver alltså inte ens lämna ditt hem för att sälja dina smycken. När du vänder dig till en pantbank slipper du dessutom att kreditupplysningar tas på dig. Därför får det ingen negativ inverkan på din ekonomi.

Sälj din elektronik på internet

Har du en gammal telefon eller dator? Då kan du snabbt tjäna pengar på dem. Det finns nämligen butiker som köper använda elektronikprodukter. När du vänder dig till dem kan du få den gamla mobilen eller laptopen såld inom ett par timmar. Då får du även pengarna med detsamma eller kort därefter. Det beror på om du besöker en fysisk butik eller hör av dig och skickar produkten med posten.

Du kan också lägga ut dem för försäljning på sajter som Blocket, Tradera eller Facebook marketplace.

Vänd dig till en närstående

Att be en familjemedlem eller kompis om ett lån kan vara jobbigt. Det kan kännas svårt att erkänna att man behöver hjälp och dessutom vill man inte att relationen ska påverkas negativt. Men ibland är det faktiskt bäst att vända dig till din partner, förälder eller bästa vän och våga vara ärlig. Alla går vi igenom tuffare perioder ibland, och att låna av en närstående är ofta bättre än att låna av en långivare. Du slipper räntan, kreditupplysningen och ansökningsprocessen. Tänk bara på att sköta återbetalningen ordentligt!